Ilmainen toimitus ja palautus | 30 päivän palautusoikeus | Takuu 2 vuotta

Artome Cinema

Herramiesliigan MC ja 5th Element -hiphop-yhteisön perustajajäsen Brädi päätyi keikalle Artomen jälleenmyyjän uuden liikkeen avajaisiin. Keikan tiimellyksessä Brädi ja omistaja ystävystyivät. Kun myöhemmin räppärin koti tarvitsi uusia kalusteita, oli luonnollista olla yhteydessä samaiseen huonekaluliikkeeseen. Ostosten lomassa puhe kääntyi Artomen Cinemaan, ääntä toistavaan tv-tasoon. Kotimainen innovaatio sai räppärin sukat pyörimään jaloissa ja hän ilmoitti olevansa avoin mahdolliselle yhteistyökuviolle. Piankos Artomelta jo oltiinkin yhteydessä Brädiin.

Tilanne eskaloitui mukavasti räppärin kannalta muutaman sähköpostiviestin jälkeen. Artomelta luvattiin Cinema testiin Brädille. Artomella oltiin sen verran höveleitä, että Brädin ei tarvinnut tyytyä mihin tahansa malliin. Cinema luvattiin toimittaa sisustukseen ja silmään sopivimpana versiona. Malleja, väri- ja jalkavaihtoehtoja pyöriteltiin hetki, jonka jälkeen päätös syntyi ja Cinemaa alettiin rakentamaan.

Valmista Cinemaa lähti toimittamaan itse toimitusjohtaja Marttinen. Riku asensi Cineman – eli kaikki kaksi johtoa kiinni ja jalat paikoilleen. Musamiehenä Brädillä oli pieni pelko tekniikan toimivuudesta sekä skeptisyys, kuinka tv-tasosta voisi tulla hifitason ääni ulos. Marttinen teki pientä hienosäätöä ja ei kun nupit kaakkoon! ”Se oli laakista selvä, että äänen laatu on mahtava. Kaikki epäilykset karisivat ensimmäisen minuutin aikana. Sen jälkeen Cineman kanssa kruisailu on ollut helppoa. En ole edes koskenut säätöihin sen jälkeen, kun Riku asensi Cineman. Eikä kyllä ole ollut tarvettakaan”, Brädi kertoo.

Aikaisemmin Brädin olohuoneessa on ollut soundbareja ja irtokaiuttimia tuomassa lisätehoa äänentoistoon. ”Cineman tulon jälkeen niille ei ole ollut enää käyttöä. Samalla johtoviidakon aiheuttama kauneusvirhe
on poistunut ja siivoaminen on helpottunut.” Brädi kuvailee

Cinemaa ylellisen näköiseksi sisustuselementiksi, jonka päälle ei edes haluaa laittaa muuta kuin tv:n, vaikka tilaa olisi muillekin esineille. Ensiasennuksen jälkeen räppäri päätti laittaa koko olohuoneen järjestyksen uusiksi, jotta Cinemasta saatiin olohuoneen kunkku.

Cinema on monipuolisessa käytössä Brädin kotona. Leffateatteritasoinen äänentoisto tuo nautintoa leffailtoihin, mutta toimii myös peli-iltoina tunnelman nostattajana, kun pleikkarilla pelataan NBA- korista. Brädi kertoo katsovansa jopa uutiset Cineman äänentoistolla, koska ääni on niin käsittämättömän nautinnollinen. Ilman Cineman tuottamaa äänimaailmaa olo on orpo. Yksi erinomainen piirre on myös se, että Cineman ohjaukseen ei tarvita erillistä kaukosäädintä. Cinema käynnistyy samalla, kun laittaa tv:n päälle, joten laajasta kaukosäädinrepertuaarista on myös päästy. ”Enää ei tarvitse etsiä lapsen jemmaamia kaukosäätimiä ympäri taloa”, Brädi summaa nauraen.

Musiikkialan ammattilaiselle Cinema on myös työkalu. Brädi kertoo, että Cineman kapasiteetistä on ehkä 10% käytössä tällä hetkellä. Silti ääni on rikas ja muhkea kuuluen ympäri taloa eikä kannettavien bluetooth-kaiuttimien kanssa tarvitse enää pelata. Cineman tuottama äänimaailma synnyttää inspiraatiota ja uusia ideoita ihan uudella tavalla. Kotona työskennellessä biitit toistuvat Cineman kautta puhtaasti ja niistä on helppo ottaa kiehtovimmat ja toimivimmat biitit omaan musiikkiin. Brädi soittaa biisin raakileet ja valmiit julkaisemattomat biisit aina Cineman kautta, jotta kuulee miten hyvin ne soivat laadukkaalla laitteella. Omaa ja kollegoiden työtä pystyy analysoimaan paremmin, kun ääni toistuu juuri sellaisena kuin se on tarkoitettu – mitään ei tarvitse jättää arvailujen tai mielikuvituksen varaan.

Sen lisäksi, että Cineman tuottama ääni on erinomainen, Cineman muotoilu on silmää hivelevän tyylikäs. Laitetta on helppo käyttää eikä tähän mennessä ole tullut yhden yhtä vikaa tai asiaa, joka pitäisi olla toisin. Brädi arvostaa myös suomalaista käsityötä, jota Artomen tarina maustoi vakuuttavasti. Brädi suositteleekin Cinemaa kaikille, jotka arvostavat kotimaisuutta sekä hyvää äänenlaatua ja tyylikkyyttä.

Cineman testikäyttö on loppunut aikaa sitten ja laitteen virallinen omistaja on nyt Brädi. Tässä vaiheessa onkin aika esittää viimeinen kysymys:

– Jos nyt Artomen Riku ajaisi pihaan, ja hakisi Cineman pois, olisitko valmis maksamaan noin 2500€ kyseisestä laitteesta, että saisit sen takaisin?

– Mitä, Cinema pois? Se olis kyllä kamalaa, eihän Riku vain ole pihassa? Olisin kyllä valmis maksamaan laadukkaasta huonekalusta ja laadukkaasta äänentoistosta 2500€. En missään tapauksessa haluaisi palata irtokaiuttimiin, johtoviidakkoon ja kadonneisiin kaukosäätimiin.