Ilmainen toimitus ja palautus | 30 päivän palautusoikeus | Takuu 2 vuotta

Usein kysyttyä

Yleistä

Mikä Artome Cinema on?

Artome Cinema on kotiteatteri, joka on suunniteltu designkalusteeksi. Artome Cinema yhdistää sisustuksellisuuden sekä korkealaatuisen äänentoiston elämyksen.

Kuka Artome Cineman valmistaa?

Artome Cinema valmistetaan Heinolassa Artomen tehtaalla. Kyseessä on kotimainen avainlippu-tuote.

Miten Artome Cinema on suunniteltu toistamaan ääntä musiikilla ja elokuvilla?

Kun katsot perinteisiä TV-kanavia tai kuuntelet musiikkia, niin Artome Cinema toistaa äänen kuten se on studiossa suunniteltu, eli stereona (=2 kaiutinta). Tällöin vasen ja oikea kaiutin tuovat halutun stereokuvan ja subwoofer toistaa bassotaajuudet.

Mikäli katsot sarjoja tai elokuvia suoratoistopalveluista tai maksukanavilta, niin Artome Cinema tuottaa monikanavaisen äänimaailman, joka ohjelmaan on suunniteltu – Käyttöön tulee automaattisesti Dolby Digital kotiteatteri.

Pitääkö Artome Cinema ostaa aina vahvistimen kanssa vai voiko käyttää omaa vahvistinta?

Voi käyttää omaa vahvistinta. Kunhan pidät huolen, että vahvistimesi sopii laitetilaan ja CEC-ohjaus toimii televisiosi kanssa. Tarvittava välikaapelisarja sisältyy Artomen Cineman hintaan. Kysy lisää contact@artome.fi

Mistä Artome Cineman voi ostaa?

Verkkokaupasta tai suoraan myymälästä. Myymälässä pääset myös testaamaan Artome Cinemaa opastetusti.

Millainen takuu on?

Kahden vuoden takuu, joka koskee valmistus- ja materiaalivirheitä. Artome Support -etätukipalvelu on maksuton myös takuuajan jälkeen.

Sisustaminen ja koti

Saako Artome Cinemaa eri värisenä?

Kyllä. Voit räätälöidä kotiisi sopivan Artome Cineman 120 eri variaation joukosta. Räätälöi oma Artome Cinema täällä.

Jääkö kaapeleita tai laitteita näkyville?

Artome Cinema on kehitetty juuri niille ihmisille, jotka eivät halua kaapeleiden näkyvän. Kaikki kaiutinjohdot menevät valmiiksi tuotteen sisällä, joten kaapeleita ja laitteita ei jää näkyville.

Onko Artome Cinemassa säilytystilaa?

Ei ole perinteistä säilytystilaa. Artome Cinema 3.1 laitetilaan sopii pieni digiboksi, mediatoistin (esim. Apple TV) tai television mahdollinen liitäntäyksikkö. Artome Cinema 2.1 laitetilassa ei ole tilaa lisälaitteille.

Kuinka Artome Cinema pidetään puhtaana?

Tuotteen puuosat voi pyyhkiä kostealla pyyhkeellä ja kalusteille suunnitellulla pesuaineella. Edessä olevan kangaspinnan voi imuroida minimiteholla. Laitetila ei kerää pölyä, mikäli ovea pidetään kiinni (suositus). Laitetilan suositellaan imuroimaan satunnaisesti. Artome Cineman alta voi imuroida normaalisti.

Saako taaperoikäinen lapsi Artome Cineman rikki?

Saa. Tietääksemme jotkut taaperot saavat kaiken rikki. Olemme kuitenkin huomioineet asian suunnittelussa ja kaiutinelementteihin ei pääse sormilla käsiksi, jollei edessä olevaa suojaristikkoa ota irti. Se on kiinni magneeteilla. Myöskään tekniikkatilaan ei pääse avaamatta edessä olevaa suojaovea.

Myydäänkö Artome Cinemaa pelkkänä huonekaluna ilman tekniikkaa?

Valitettavasti ei. Emme valmista perinteisiä huonekaluja.

Käyttö ja liitännät

Miten Artome Cinemaa käytetään? Pitääkö vahvistimen ovi olla aina auki, että kaukosäädin toimii?

Artome Cinema on automaattinen eikä sitä tarvitse lainkaan käyttää. Käytät ainoastaan television kaukosäädintä kuten aina ennenkin; Kun käynnistät tai sammutat television, Artome Cinema käynnistyy ja sammuu. Kun säädät äänenvoimakkuutta, television sijaan Artome Cineman äänenvoimakkuus säätyy.

Tarvitseeko ostaa jotain lisälaitteita tai kaapeleita, että laitteen saa toimimaan?

Ei tarvitse. Artome Cinema on esiohjelmoitu valmiiksi. Riittää, että mukana tuleva HDMI kaapeli kytketään kiinni television HDMI ARC-liitäntään, niin televisiot tunnistavat Artome Cineman automaattisesti. Joissain televisioissa CEC toiminto tulee asettaa päälle. Artome Support tukipalvelu antaa tähän mielellään ohjeita.

Voinko kytkeä lisälaitteita, kuten DVD, pelikonsoli tai Apple TV, Artome Cinemaan?

Voit, mutta helppokäyttöisyyden varmistamiseksi suosittelemme, että lisälaitteet kytketään suoraan televisioon. Televisio välittää äänen Artome Cinemalle. Äänenlaatu ei tästä heikkene lainkaan, koska äänisignaali on digitaalista.

Voinko kytkeä levysoittimen Artome Cinemaan?

Voit. Vahvistimeksi tulee valita malli, jossa on levysoitinliitäntä tai vaihtoehtoisesti voit vaihtaa soittimesi langattomaan Yamaha MusicCast Vinyl 500 levysoittimeen.

Mihin television HDMI-liitäntään kytken Artome Cineman?

Television HDMI-liitäntään, jossa lukee ARC. ARC on lyhenne sanoista Audio Return Channel. Kyseisen liitännän kautta ääni kulkee vahvistimelle. 

Mihin Artome Cineman automaattinen ohjaus perustuu?

CEC-standardiin. Lyhenne tulee sanoista Consumer electronic control. Kaikissa nykyaikaisissa HDMI liitännällä varustetuissa televisioissa on tämä toiminto. Tekniikan ansiosta Artome Cinema ohjautuu television kaukosäätimellä. Televisioissa CEC standardi ilmoitetaan useimmiten valmistajan markkinointinimellä; Anynet+ (Samsung), Simplink (LG), Viera (Panasonic), BRAVIA Link (Sony), Easylink (Philips), jne.

Äänentoisto

Kenen kaiuttimet tässä on?

Artomen suunnittelemat ja valmistamat kaiuttimet. Tuotteen ovat suunnitelleet kotimaiset huippusuunnittelijat, joiden tuotteita on myyty tuhansia ympäri maailmaa.

Voinko kuunnella musiikkia Artome Cinemalla television ollessa pois päältä?

Voit. Helpointa on käyttää Artome Cinemaa langattomasti mobiililaitteen avulla. Yamaha AV-vahvistimessa on Bluetooth tai MusicCast langattoman musiikin toistamiseen. Musiikin kuuntelua varten vahvistintilaa ei tarvitse aukaista, vaan Artome Cinema käynnistyy automaattisesti laitteen ollessa stand-by tilassa.

Voiko basson (subwoofer) tasoa säätää?

Kyllä voi. Jokaisen kaiuttimen äänenvoimakkuuden tasoa voi säätää vahvistimesta erikseen.

Vaikuttaako kaiuttimien matala korkeus äänenlaatuun, kun kaiuttimet ovat perinteisesti ylempänä?

Kaiuttimia ei ole suunnattu perinteisesti kohtisuoraan, vaan avauskulma on säädetty juuri huomiomaan matala asennuskorkeus. Mahdollisimman hyvän stereokuvan luomiseksi suosittelemme vähintään 2,5 m kuunteluetäisyyttä.

Voiko tähän liittää takakaiuttimet (surround)?

Artome Cinema 3.1 on mahdollista laajentaa Dolby Digital 5.1-kotiteatteriksi lisäämällä takakaiuttimet. Takakaiuttimet voi liittää kaapelilla AV-vahvistimeen tai langattomasti Yamahan MusicCast 20 tai MusicCast 50 kaiuttimilla.

Miten Artome Cinema eroaa siitä, että perinteiset kaiuttimet sijoitettaisiin tavallisen TV-tason sisään?

Akustisesti ja äänenlaadullisesti parempi lopputulos syntyy, kun kaiuttimet ja kalusteet suunnitellaan yhdeksi kokonaisuudeksi, kuten Artome Cinemassa on tehty. Perinteisiä kaiuttimia ei ole suunniteltu toimimaan kotelon sisällä vaan irrallaan.