Ilmainen toimitus ja palautus | 30 päivän palautusoikeus | Takuu 2 vuotta

Mitä eroa on kotiteatterilla ja soundbarilla?

Television katseluelämyksessä keskeinen osa elämystä on äänenlaatu. Näyttöjen muuttuessa entistä isommiksi ja ohuemmiksi, ei tilaa enää ole kuitenkaan jäänyt tarpeeksi tehokkaille sisäänrakennetuille kaiuttimille. Tästä syystä moni valitseekin äänentoiston tehostamiseksi olohuoneeseensa soundbar tai kotiteatteri -lisäratkaisun.

Erityisesti elokuvissa käytettävä monikanavainen Dolby Digital -ääni halutaan toistaa mahdollisimman laadukkaasti, jotta tilaan saadaan luotua keinotekoinen äänimaailma kuuntelijan ympärille. Syvyysvaikutelma luodaan eri äänilähteiden avulla.

Perinteisissä kotiteatteriratkaisuissa kaikki kaiuttimet ovat erillisinä kaiuttimina. Osa kaiuttimista sijoitetaan suoraan television eteen tai sivuille, ja osa katsojan taakse ja ne yhdistetään usein toisiinsa johtojen avulla. Lisäksi voidaan käyttää myös matalataajuuskaiutinta eli subwooferia. Yhdessä vahvistimen kanssa nämä eri kaiuttimet tuottavat äänentoiston, jota voidaan verrata jopa elokuvateatterielämykseen.

kotiteatteri vai soundbar

Mikä ihmeen vahvistin?

Äänentoistojärjestelmistä puhuttaessa, ei voida välttyä käsittelemästä myös vahvistinta. Vahvistin yksinkertaisuudessaan kerää eri kaiuttimista tulevat signaalit (eli äänet) yhteen ja joka nimensä mukaisesti vahvistaa niitä..

Soundbar- ratkaisuissa vahvistin ja etukaiuttimet ovat yleensä liitetty yhdeksi lautaa muistuttavaksi laitteeksi, joka voidaan yhdistää television äänijärjestelmään Bluetooth-teknologian avulla ja sijoittaa suoraan television alle. Subwoofer toimitetaan usein erillisenä langattomana yksikkönä, jonka optimaalinen sijoituspaikka on tilakohtainen.

Mitä huomioida valinnassa

Miten saadaan yhdistettyä soundbarin johdottomuus ja helppokäyttöisyys, mutta tuotettua kuitenkin kotiteatterijärjestelmälle tyypillinen ”surround” -äänimaailma. Vastaus on Artome Cinema. Tämä omaan sisustukseen räätälöitävä soiva tv-taso on valmis ratkaisu, kun haluat toteuttaa äänentoiston tyylikkäästi ja helposti.

Artome Cinemassa etukaiuttimet, vahvistin sekä subwoofer on integroitu suoraan räätälöitävään design kalusteeseen. Kaiuttimia on neljä: stereo- ja keskikaiuttimet sekä aktiivinen subwoofer. Lisäksi kalusteen sisällä oleva Yamahan MusicCast AV-vahvistin, pitää huolen äänen kokonaishallinnasta. Mitään erityisiä lisälaitteita tai asennuksia ei tarvita -vain yksi HDMI-kaapeli televisioon (toimitetaan kalusteen mukana) ja virtapistoke seinään.

Artome Cinema tv-tason kaiuttimia ei ole suunnattu perinteisesti kohtisuoraan, vaan niiden avauskulma on säädetty huomiomaan matala asennuskorkeus. Helppokäyttöisyyden Artomen tuotteissa käytetään aina CEC-standardin* mukaisia AV-vahvistimia. Tämän avulla Artome Cineman äänenvoimakkuutta voidaan helposti ohjata television omalla kaukosäätimellä.

Artome Cinema on mahdollista laajentaa Dolby Digital 5.1-kotiteatteriksi lisäämällä takakaiuttimet. Takakaiuttimet voidaan liittää AV-vahvistimeen joko kaapelilla, tai langattomasti Yamahan MusicCast 20 tai MusicCast 50 kaiuttimilla.

Artome Cinema tuo kotiteatterielämyksen olohuoneeseesi. Se on paljon enemmän kuin soundbar ja lisäksi Avainlipputuote made in Finland.

Osta omasi jo tänään ja ylläty, kuinka helposti saat kotiisi ainutlaatuisen äänentoistojärjestelmän.

kotiteatteri vai soundbar

*Lyhenne tulee sanoista Consumer electronic control. Kaikissa nykyaikaisissa HDMI liitännällä varustetuissa televisioissa on tämä toiminto. Televisioissa CEC standardi ilmoitetaan useimmiten valmistajan markkinointinimellä; Anynet+ (Samsung), Simplink (LG), Viera (Panasonic), BRAVIA Link (Sony), Easylink (Philips), jne.